Student 2022: Den ljusnande framtid är vår!

Nu närmar sig Student 2022 med stormsteg och de sista dagarna avverkas nu i raskt takt!

Vi kan i år se fram emot en fullskalig student där vi är extra glada över att ha tagit fram ett program som omfattar hela v 23 - Studentveckan! I dialog med elevrepresentanter har ledningen för VBU tagit fram en planering av veckans innehåll.

Vi har i år varit noga med att prata om skillnaden mellan SKOLTID och FRITID när vi planerat för veckan. Syftet med detta är att göra det mer tydligt kring vad som kan få ges utrymme under de olika tiderna. Under skoltid råder nolltolerans gällande alkohol och andra berusningsmedel.

Det som händer och sker på skoltid tar VBU fullt ansvar för. Vi verkar för ett program som inkluderar samtliga elever och där vi kan borga för ett tryggt och trevlig studentfirande - värt att hålla i minnet för resten av livet! Det kommer att vara grunden för vårt agerande under veckan! På fritiden är det studenterna och vårdnadshavare som tar ansvar.

Vi ser med glädje fram emot en studentvecka som börjar med gemensam mösspåtagning på tisdagen. Efter ett fint program i aulan med tal, musik och sång, marscherar studenter och personal tillsammans ner genom stan för att visa upp alla duktiga studenter! Naturligtvis till ljudet av trummor och musik!

På onsdag är den stora händelsen ett program som utspelar sig i en fint uppdukad matsal där en gedigen studentlunch varvas med underhållning, tal och stipendieutdelning. Mer info kommer!

Torsdagen är klassens dag och där kommer varje klass att utforma innehållet tillsammans med mentorerna.

Fredag är Studentdag. Dagen börjar kl. 08.00 med fotografering enligt schema. Sedan finns ett program där alla samlas i aulan för att sedan ha sista samlingen i klassen. Tiden för utspring är ca. 11.30 - 12.15. Därefter kommer elevernas egna flakkortege att köra runt på stadens gator. Mer info kommer!

Skolledningen

Fler artiklar


 • Esteternas och SA-medieelevernas filmpremiär och vernissage
  Läs mer

 • NA23 på fältvecka till det vackra Öland
  Läs mer

 • Vinnare i tävlingen Klimatdetektiverna
  Läs mer

 • Esteterna och SA-medieeleverna presenterar sina gymnasiearbeten
  Läs mer

 • Mer än 1000 personer såg kulturskolans dansföreställning ”Copacabana ta mig hem!”.
  Läs mer

 • Anbudsförsäljning VW Caddy skåp diesel 2007
  Läs mer

 • Estetiska programmets elever på en internationell filmworkshop i Irland
  Läs mer

 • Nu kan du söka till höstens yrkesutbildningar på komvux!
  Läs mer

 • VBU har blivit godkänd som IB-skola!
  Läs mer

 • Årets Ludvikaprofil 2023 - Carina Karlsson Flink!
  Läs mer