Estetiska programmets elever presenterar sin verksamhet i Spanien

Estetiska programmet - ett av VBU:s minsta men framgångsrikaste program!

Förra veckan åkte estetiska programmets elever, Parami Chongsa och Anastasija Spasic (båda ES20) till Spanien på ungdomsfilmfestival Plasencia Encorto Länk till annan webbplats. tillsammans med sin lärare Louise Norström.

Animationsfilmen ”Covid Generations” som skapades av VBU:s elever tillsammans med irländska filmskapande inom ramen för internationell filmverkstad Filmdagar på VBU, visades på filmfestivalen i Plasencia. Den var utvald som en av 56 filmer inom den internationella sektionen. Förutom filmvisningarna fick Parami och Anastasija vara med på olika filmworkshops och träffa andra filmskapande ungdomar från olika delar av Europa. ”Att vara med på festivalen i Spanien är en av de bästa saker jag fått vara med om. Det gav mig en chans att ta del av en ny kultur och möta nya människor från olika länder. Jag lärde mig många nya saker på den här resan och blev inspirerad både till att skapa och att ta chanser och upptäcka nya saker,” berättade Anastasija. ”Att konversera med alla andra filmskapande ungdomar från olika länder var en minnesvärd erfarenhet. Jag fick också nya idéer om hur jag kan skapa bättre filmer i framtiden. Sammanlagt kollade vi på mer än 50 filmer - det var ganska långa dagar men det var det värt alla gånger!” förklarade Parami.

Vilka minnen och vilka kunskaper eleverna tar med sig hem igen! Allt det och mycket mer får man som elev på Estetiska programmet på VBU, nu med unik inriktning i Dalarna: bild – med media. Följ gärna vårt arbete på Instagram: @estetiska_programmet_vbu Länk till annan webbplats.

Fler artiklar


 • Lärarna Anna-Maria Blomkvist och Lotta Stål presenterade sitt projekt vid den konferensen för Nationella nätverket för historiedidaktisk forskning
  Läs mer

 • Låt oss presentera Sveriges bästa säljare: Josefine Ramström från HA-programmet på VBU i Ludvika!
  Läs mer

 • Estetiska programmets elever presenterar sin verksamhet i Spanien
  Läs mer

 • An Investigation into the possibility of starting an International School – A collaboration between VBU and the municipalities of Ludvika and Smedjebacken
  Läs mer

 • Student 2022: Den ljusnande framtid är vår!
  Läs mer

 • Sa19a gör filmer om lokalhistoria i kursen Historia 3!
  Läs mer

 • Eftermiddag med idolvinnaren Erik Grönwall och multiföretagaren Simon Vikström
  Läs mer

 • Klarinettfrossan 2022: 23 - 24 april på Högbergsskolan
  Läs mer

 • Påskgodis från våra medieelever: nytt nummer av skoltidningen SKOL
  Läs mer

 • Föreläsning: Jakten på norrskenet (25/4, kl. 19)
  Läs mer