Rolf Karlsson, lärare på Byggvux har utsetts till Årets pedagog av Ludvikas Rotaryklubb

Ludvikas Rotaryklubb premierar årligen en förtjänt lärare/pedagog i Ludvika eller Smedjebackens kommun. Utmärkelsen kallas Årets pedagog och den delas ut till en person inom utbildningsvärlden som är särskilt engagerad och gör något utöver det vanliga inom sitt verksamhetsområde.

Årets pedagog 2022 blir Rolf Karlsson, enligt följande motivering: ”Rolf är en lärare som driver VBUs Byggutbildning inom vux där han metodiskt lär eleverna att bygga hus. Han brinner för att skapa en trygghet för sina elever, där samarbete och god värdegrund genomsyrar allt i elevernas vardag. Detta lyckas han med fullt ut, då han har en rak, ärlig och tydlig men samtidigt varm kommunikation med sina elever som vittnar om en djup omtanke. Rolf skapar ett väldigt fint samarbetsklimat i sin elevgrupp där alla bryr sig om och respekterar varandra. Var och en av eleverna känner stort förtroende för Rolf och under sina tre terminer av utbildning får de utvecklas på sin nivå oavsett bakgrund eller förkunskaper. I och med detta bidrar Rolf till en, för många, avgörande förändring och ny chans till egen försörjning. Med stor noggrannhet och fullt fokus på säkerhet vägleder han sina elever genom utbildningen på ett sätt som gör att de med glädje kommer dit och de känner att de lyckas varje dag.

Ludvikas Rotaryklubbs utmärkelse består av ett vårdträd som planteras i närheten av den arbetsplats som läraren/pedagogen har. Trädet förses med en bricka med mottagarens namn samt utdelningsår. Trädet symboliserar växtkraft och framtid och bidrar positivt till skolans/utbildningsenhetens utemiljö. Det ger också goodwill. Utmärkelsen kompletteras med ett diplom i två exemplar, ett till skolan och ett till Årets pedagog.

Grattis Rolf!

Fler artiklar


 • Esteternas och SA-medieelevernas filmpremiär och vernissage
  Läs mer

 • NA23 på fältvecka till det vackra Öland
  Läs mer

 • Vinnare i tävlingen Klimatdetektiverna
  Läs mer

 • Esteterna och SA-medieeleverna presenterar sina gymnasiearbeten
  Läs mer

 • Mer än 1000 personer såg kulturskolans dansföreställning ”Copacabana ta mig hem!”.
  Läs mer

 • Anbudsförsäljning VW Caddy skåp diesel 2007
  Läs mer

 • Estetiska programmets elever på en internationell filmworkshop i Irland
  Läs mer

 • Nu kan du söka till höstens yrkesutbildningar på komvux!
  Läs mer

 • VBU har blivit godkänd som IB-skola!
  Läs mer

 • Årets Ludvikaprofil 2023 - Carina Karlsson Flink!
  Läs mer