Västerbergslagens barnfilmfestival

"Film från nord till syd i hjärtat av Sverige."

  • Västerbergslagens barnfilmfestival är en festival riktad till alla barn i Sverige från F-klass till årskurs 9 med syfte att uppmuntra alla som vill skapa film.
  • 2023 går Västerbergslagens barnfilmfestival av stapeln i Dalarna, i Ludvika och Smedjebacken v.43. Alla filmer visas i Folkets hus biografer för grundskoleelever i de två värdkommunerna, medan de streamas för resten av grundskolelever i hela Sverige.
  • Festivalen arrangeras av Västerbergslagens kulturskola och Estetiska programmet på VBU.

Ålderskategorier

Festivalen är indelad i tre ålderskategorier:

  • Lågstadiet: F-klass till åk 3
  • Mellanstadiet: Åk 4 till åk 6
  • Högstadiet: Åk 7 till åk 9

Filmerna måste vara skapade av barn i grundskoleålder utan eller med mindre hjälp av lärare, mentor eller föräldrar. Det är lärare, mentor eller föräldrar som anmäler filmer.

Filmanmälan

Anmälan och filmuppladdning görs digitalt via anmälningsformuläret, där du lägger en nerladdningsbar länk i wetransfer, sprend, vimeo eller liknande. När filmanmälan är mottagen sänds en bekräftelse till angiven e-postadress. Anmälningsformuläret finns här Länk till annan webbplats.

Deadline för att anmäla sin film är den 1 september 2023. Den inskickade filmen skall vara färdigställd under 2022 eller 2023. Alla tävlingsbidrag skickas till en urvalsjury som avgör vilka filmer som får gå vidare till tävlan. Jurymedlemmar för Västerbergslagens barnfilmfestival är Estetiska programmets elever som går i årskurs tre på Västerbergslagens utbildningsförbund.

Priser

Som tävlande kan du vinna pris med din film för:

  • Bästa film på Lågstadiet
  • Bästa film på Mellanstadiet
  • Bästa film på Högstadiet

Grundskolelever från Ludvika och Smedjebackens kommun ska vara del av festivalens jury. Varje stadium ska ha sin jury och varje jury ska ha 10 elever.

*OBS! Behandling av personuppgifter: Uppgiftslämnaren informeras härmed, i enlighet med PUL (personuppgiftslagen), om att lämnade uppgifter kommer att registreras och behandlas i samband med handläggningen av anmälan.

Kontakt

Vid frågor och funderingar, var snäll och kontakta:
Marija Ratkovic Vidakovic
marija.ratkovicvidakovic.1@vbu.se
070 6690 215