Smedenskolans restaurang

Vill ni äta i en restaurang som drivs av Sveriges bästa kockelever? Kom till oss i Smedenskolans restaurang! Ni är varmt välkomna!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på VBU driver under skoltid en restaurang belägen i Smedjebackens Folkets hus.
För att boka bord, kontakta 0240-66 02 35 mellan 08:30-10:00.
Restaurangen är öppen tisdag-fredag. Välkomna önskar elever och lärare!

Veckans meny, v.4

Tisdag, 24/1

Förrätt: Avokadotimbal med creamfraiche och rengbågsrom, samt friterade krutonger
Varmrätt 1: Smörstekt gös, pure på gönaärtor serveras med kokt potatis, svartrot och räkor
Varmrätt 2: Pasta Carbonara
Dessert: Grillade päron, karamelisserade valnötter och vaniljglass

Onsdag, 25/1

Förrätt: Carpaccio på tre sorters beta, chevrecreme, mache sallad och rostade pumpakärnor
Varmrätt 1: Stekt torskrygg med bakad rotselleri och sallad på gurka samt bryntsmör
Varmrätt 2: Grillad fläskkarré med råstektpotatis, bakad fänkål samt äppelciersås
Dessert: Chokladmousse med brownie samt hallon

Fredag, 26/1

Förrätt: Toast skagen
Varmrätt 1: Bakad röding med rostad morot, potatispurè och smörsås
Varmrätt 2: Kycklingschnitsel med pommes frites och parmesanmajonäs
Dessert: Cremebrulee

Exklusive dryck. Med reservation för ändringar.