Teaterkurser

Vill du uppleva teaterns magiska värld? Då har vi något för dig — teater och musikal! Att gå in i en roll och vara någon annan är spännande, intressant och lärorikt. Verksamheten sker i huvudsak på Högbergsskolan.

Teater från 6 år

Följ med in i en spännande värld bortom tid och rum. Här får du lära dig att arbeta i grupp, improvisera och att använda kroppen och rösten som uttrycksmedel för att skapa olika rollfigurer. Vi arbetar med färdigt manus eller skapar vår egen historia. Tillsammans arbetar vi fram olika föreställningar med hjälp av skådespeleri, fantasi och språk. Vi använder oss också av scensmink, kostym, scenografi och ljus. I teater läggs stor vikt vid mötet med publiken

Bild från en musikalföreställning.

Musikal från 13 år För närvarande inte valbart

Musikalverksamheten riktar sig till ungdomar med intresse av att kombinera sång, dans och teater. Ensemblen arbetar från idé till slutproduktion med befintligt och eget material. Under arbetet med musikalen ges du möjlighet att utveckla din scennärvaro, ditt samspel och din improvisationsförmåga. Musikalprojektet pågår under läsåret och mynnar ut i föreställningar under vårterminen. Förkunskaper inom något av ämnena dans, sång eller teater är fördelaktigt.

Bild från en föreställning. Fyra elever spelar upp en scen.