Policy & övrig info

Här hittar du övrig information som kan vara bra att känna till när du studerar hos oss.

Mat

I A-huset så finns flera möjligheter att äta; en cafeteria, elevmatsal och ett kök för elever.

  • Cafeterian - finns i kapphallen och har ett utbud av smörgåsar, kaffe, te, godis och annan fika. Swish och kort går att betala med.
  • Elevmatsal - skulle du vilja äta i elevmatsalen så kan du som vuxenstuderande köpa kuponger i cafeterian. Det kostar 40 kronor att äta.
  • Elevkök - längst ner i trapphus 1 i A-huset finns ett utrymme med diskbänk, kylskåp och mikrovågsugnar.

Rökning

Det är förbjudet att röka på skolområdet och skoltid!

Parkering

Parkering endast på anvisade platser, olika platser för personal, gymnasieelever och Komvuxelever. Tillstånd krävs! Elever hämtar parkeringstillstånd i receptionen i C-huset, Bergsgatan 17.
Besökare parkerar på anvisad plats med P-skiva, utanför B-huset 2 platser samt vid cykelstället nedanför A-huset, 3 platser.


Lokaler

De flesta lektioner på SFI sker i D-huset. De flesta lektioner på grundläggande och gymnasiala kurser sker i A-huset. I trapphus 1 så har vi våra lektionssalar; Valvet, A11, A12, A13, A14, A15 och A16. Fysik sker i C-huset.

Bibliotek

Skolan har ett bibliotek i A-huset. Där kan även du som vuxenstuderande skaffa dig ett lånekort och nyttja de resurser som ges där.

Allergier

Många är allergiska mot nötter, jordnötter, mandel eller sesam. En person som är svårt allergisk kan få en livshotande allergichock om hen får i sig detta. För vissa räcker det med att känna doften produkterna. Därför har vi på skolan ett förbud som gäller vid all verksamhet under och efter skoltid i våra lokaler. Detta gäller dygnet runt, året om i alla VBUs lokaler.

Tack för att du respekterar vårt beslut.

Fusk

Vuxenutbildningen på VBU vill att du som är elev hos oss,  ska utvecklas inom ämnena du studerar och att du ska lära dig utan att använda metoder som inte är tillåtna. Ibland händer det ändå att en elev fuskar.  Eftersom vi inte vill att någon fuskar, så har vi bestämt vad som händer när någon fuskar. När någon fuskar följer vi alltid samma instruktion.  I den här texten kan du läsa mer om vad vi räknar som fusk och vad som händer om du fuskar.

 Vad är fusk?

  • Fusk är att vid prov och inlämningsuppgifter använda sådant som inte är tillåtet (exempel på det är viskningar, tecken, fusklappar, mobiltelefon och fotografering).
  • Det är inte tillåtet att använda arbeten eller annat material som andra producerat i eget namn.
  • Det är inte tillåtet använda arbeten du gjort tidigare eller i andra ämnen utan att ha kommit överens om det med din lärare först.
  • Om källor använts ska dessa tydligt källhänvisas.
  • Alla källor ska bearbetas och eleven ska använda sitt eget språk i sina arbeten. Det innebär att eleven inte kan översätta via Google från ett språk till ett annat.
  • Alla arbeten som skickas via Vklass ska genom Urkund för kontroll, se urkund.se Länk till annan webbplats.
  • Fusk är att lära sig en text, ljudklipp, filmklipp utantill och sedan skriva det i eget namn.