Policy & övrig info

Här hittar du övrig information som kan vara bra att känna till när du studerar hos oss.

Mat

I A-huset så finns flera möjligheter att äta; en cafeteria, elevmatsal och ett kök för elever.

  • Cafeterian - finns i kapphallen och har ett utbud av smörgåsar, kaffe, te, godis och annan fika. Swish och kort går att betala med.
  • Elevmatsal - skulle du vilja äta i elevmatsalen så kan du som vuxenstuderande köpa kuponger i cafeterian. Det kostar 40 kronor att äta.
  • Elevkök - längst ner i trapphus 1 i A-huset finns ett utrymme med diskbänk, kylskåp och mikrovågsugnar.

Rökning

Det är förbjudet att röka på skolområdet och skoltid!

Parkering

Parkering får ej ske på skolgården! Det går bra att parkera nedanför skolgården a-huset, Skogsplan och mellan c- och d-husen. Tillstånd krävs! Tillstånd kan du hämta i receptionen.

Lokaler

De flesta lektioner på SFI sker i D-huset. De flesta lektioner på grundläggande och gymnasiala kurser sker i A-huset. I trapphus 1 så har vi våra lektionssalar; Valvet, A11, A12, A13, A14, A15 och A16. Fysik sker i C-huset.

Bibliotek

Skolan har ett bibliotek i A-huset. Där kan även du som vuxenstuderande skaffa dig ett lånekort och nyttja de resurser som ges där.

Allergier

Många är allergiska mot nötter, jordnötter, mandel eller sesam. En person som är svårt allergisk kan få en livshotande allergichock om hen får i sig detta. För vissa räcker det med att känna doften produkterna. Därför har vi på skolan ett förbud som gäller vid all verksamhet under och efter skoltid i våra lokaler. Detta gäller dygnet runt, året om i alla VBUs lokaler.

Tack för att du respekterar vårt beslut.