Ansök till Kulturskolan

Välkommen att ansöka om plats på Västerbergslagens Kulturskola! Använd gärna vår e-tjänst "Ansökan till Kulturskolan". Vi tar emot ansökningar när som helst under året. Längre ner på sidan hittar du en länk som tar dig till webbansökan.

Vilka kan ansöka?

Barn, skolungdomar och vuxna i Ludvika och Smedjebackens kommuner är välkomna att vara elever på Västerbergslagens Kulturskola. Vi erbjuder undervisning i musik, dans, teater, bild och digitalt skapande.

Vill du delta i fl​era ämnen?

Vill du har flera ämnen som förstahandsalternativ måste du göra flera ansökningar eftersom man endast kan ange ett ämne som prio 1 per ansökan.

Terminsavgifter

  • Barn och skolundom 100 kr/termin
  • Vuxna elever 1200 kr/termin
  • Instrumenthyra 0 kr/termin

Ansökan gör du helst via vår webb

För att er ansökan ska registreras snabbare och för att underlätta för oss ser vi helst att du ansöker digitalt via vår webbtjänst Länk till annan webbplats.. Läs mer om betalningsvillkor och uthyrningsvillkor.

När du skickar in formuläret får du en bekräftelse på e-post att ansökan har mottagits och eleven hamnat på kölistan. När eleven blivit antagen, får ni besked via brev eller telefon. Tänk på att den som anges som vårdnadshavare blir räkningsmottagare.

Du kan även skriva ut en ansökningsblankett Pdf, 350.7 kB, öppnas i nytt fönster. på papper 


Att kombinera ekonomistudierna på VBU med att ta sånglektioner på Kulturskolan var en fantastisk möjlighet. Kulturskolan betydde mycket för mig i min utveckling som sångare och efter gymnasiet valde jag även att ta sånglektioner som vuxenelev!

Hugo Östby, EK17