Ansökan och utbildningsstarter

Till våra yrkesutbildningar (ej aktivitetsledarutbildningen och fastighetsskötarutbildningen) så har vi behörighetskravet att du ska ha betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå, eller motsvarande kunskaper.

Ansökningsperiod

  • Ansökningsperioden för Restaurang och livsmedelutbildningen, Vård och omsorgsutbildningen och Aktivitetsledarutbildningen med start 15 augusti 2022 är öppen mellan 1 april - 19 maj 2022.
  • Barnskötarutbildningen och Byggutbildningen har start i januari så ansökningsperiod till de utbildningarna är först under hösten.
  • CNC och Svetsutbildning kan du söka när som helst på året. Antagning görs när vi får en ledig plats, med möjlig start vid 4 tillfällen per år, augusti, oktober, januari och mars.
  • Lärlingsutbildningen Fastighetsskötare har startat i mars 2022. Den går inte att ansöka till för tillfället.
  • Utemiljöer är en kombinationsutbildning för de som läser SFI C-nivå eller står i kö för att läsa SFI C-nivå. De som kan ansöka har fått information om det.

Ansökan

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du här.

Blir du antagen till en yrkesutbildning men inte kommer till utbildningens start och inte heller kontaktat administratör så görs ett avbrott.