Våra kurser

Grundläggande & gymnasiala vuxenutbildningen

Kurser i egen regi

På den grundläggande & gymnasiala vuxenutbildningen har vi ambitionen att kunna erbjuda många av kurserna i egen regi med egen personal. Vi har olika studieupplägg, både distans och flexibelt och kan till vis del även anpassa studierna efter elevens förutsättningar. Var vänlig kontakta Studie- och yrkesvägledare för mer information.

Sista ansökningsdagar läsåret 2023/2024

  • Studieperiod 2 (16 oktober - 22 december) är den 12 oktober 2023
  • Studieperiod 3 (8 januari - 15 mars) är den 15 december 2023
  • studieperiod 4 (18 mars - 24 maj) är den 14 mars 2023

För de som söker i god tid skickas antagningsbesked ut med posten, ca 2 veckor innan start. För de som söker de sista veckorna innan sista ansökningsdagen kommer antagningsbesked på mail.
Om du lämnar in en sen ansökan så behandlas den i mån av tid.

Kurser på distans

Ibland behöver vi köpa kurser av ett distansföretag. Det kan bero på att vi inte har personal med ämnesbehörighet eller att vi tillfälligt får långa köer i vissa kurser. Just nu har vi avtal med Arena utbildning. Om du önskar läsa en kurs som inte erbjuds på VBU, var vänlig kontakta Studie- och yrkesvägledaren för mer information.

Sista ansökningsdag är 3 veckor innan du vill påbörja dina studier.

Heltidsstudier är 20 poäng/vecka

  • Heltid 5 veckor = 100 poäng
  • Heltid 10 veckor = 200 poäng
  • Heltid 20 veckor = 400 poäng

Söker du grundläggande kurser i engelska, svenska och matematik kommer du att kallas till nivåtest. För att bli inskriven på kursen så måste du ha genomfört ditt nivåtest. Nivåtestet görs för att se vilken nivå du ska placeras i då grundläggande kurser läses i delkurser.

För att läsa SAS krävs god datavana då studiematerial finns på en lärplattform och inlämningsuppgifter sker därigenom.

OBS! Om du blir antagen till en kurs är det mycket viktigt att du deltar på den kursintroduktion du blir kallad till. Annars riskerar du att bli av med din plats.

Det går att kombinera studier och arbete till viss del. Det är individuellt hur mycket man klarar av och i ett samtal med våra studie- och yrkesvägledare kan du diskutera detta.