Bryggeriteknik

- Nästa utbildningsstart: augusti 2022
- Sista ansökningsdag: 29 maj - ansök till bryggeriteknik Länk till annan webbplats.
- Vi kommer inom kort att ha ett digitalt öppet hus där vi presenterar utbildningen och där du har möjlighet att få svar på din funderingar eller likande. Håll koll här på hemsidan för tid och datum

En utbildning i bryggeriteknik ger dig möjlighet att arbeta inom en spännande och kunskapsintensiv bransch. Det är en bred yrkesutbildning som ger den kompetens bryggerierna efterfrågar.

Den här unika utbildningen tillgodoser ett stort behov inom branschen. Därför har våra studenter hög anställningsbarhet efter examen. De studerande får lära sig och utveckla de teoretiska och praktiska kunskaperna i öltillverkning. Utbildningen ger även kunskaper som är användbara vid mälteriarbete, liksom grundkunskaper i laboratoriearbete. Under utbildningen är kurserna utformade så att det skall passa allt från mikro till mellanstora och även till stor del större bryggerier.

Några stora bryggerier har medverkat i utvecklingen av utbildningen, vilket innebär att de är intresserade av den kompetens som blir tillgänglig. Exempel på samarbetspartners är Spendrups bryggeri, Carlsbergs bryggeri, Åbro bryggeri, Kopparbergs bryggeri, Oppigårds bryggeri, Eskilstuna ölkultur, Dugges bryggeri och Branschorganisationen Sveriges bryggerier.