Information om kursstart

Har du fått ett antagningsbrev från oss? Varmt välkommen att studera hos oss på grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningen

Du som ska studera med en lärare här på skolan ska gå igenom följande steg för att få den information du behöver för att starta dina studier:

1. Du får information per post eller e-post om hur vi bedriver undervisningen just nu.

2. Delta på kursintroduktion för de kurser du ska läsa. Kursintroduktionerna är viktiga eftersom du då får all information om hur kursen är upplagd och vad det är du ska göra. Din kursintroduktion kommer att vara digital eller ske på plats beroende på kurs och grupp. Du kommer att få ett sms från VBU genom plattformen Vklass. Där kommer du få inloggningsinformation till kursintroduktionspasset. Följ instruktionen!

OBS!!! Antagningsdatumet är alltid en måndag men din kursintroduktion (din första skoldag) kan ske en annan dag.

3. Du kan logga in på vår lärplattform Vklass Länk till annan webbplats. med ditt bank-id. Har du inte bank-id, saknar G-Suite på ditt vklass-konto eller får problem med Vklass kontaktar du Owe Korsgren eller Synnöve Nording:

owe.korsgren@vbu.ludvika.se
synnove.nording@vbu.ludvika.se

4. Du ska skaffa den kurslitteratur som krävs för att läsa de kurser du blivit antagen till. Läs här.

5. Se till att du har koll på schemat. Dubbelkolla med dina lärare på kursintroduktionerna. Schemat hittar du på denna sida.

 

 

6. Mer information om rutiner och annat hittar du på policy & övrig info.

Har du frågor?

Kontakta någon i vårt SYV-team:

  • Pernilla Hijstee:
    0240 - 865 82
  • Lena Norström:
    0240 - 66 77 23

Distansstudier

Om du ska studera på distans via utbildningsföretaget Arena utbildning Länk till annan webbplats. så får du inloggningsuppgifter till deras lärplattform Exlearn mejlat till den e-postadress du angett i din ansökan. I Exlearn finns din studieplan och den information du behöver för att kunna starta dina studier.