Carina Karlsson Flink - Sveriges bästa yrkeslärare

Lärargalan lyfter fram läraryrket och utser varje år de bästa lärarna i Sverige och det är eleverna som nominerar sina favoriter. På galan på Cirkus i Stockholm i går kväll stod det klart att en av landets bästa lärare finns i Dalarna. Carina Karlsson Flink från VBU utsågs till Sveriges bästa yrkeslärare.

Normalt finns Carina Karlsson Flink, eller Cina kort och gott, på VBU i Ludvika där hon undervisar på Försäljnings- och serviceprogrammet. Bland annat så arbetar hon mycket med att utbilda unga i entreprenörskap genom Ung Företagsamhet. Det är inte första gången ”Cina” tar emot pris för det hon gör i klassrummet. Redan 2016 utsågs hon till årets UF-lärare i Dalarna. Men nu är hon alltså den bästa yrkesläraren i hela Sverige.

Galan på det fullsatta Cirkus var på väg mot sitt slut när det var dags för kategorin ”Årets yrkeslärare” och det var en märkbart rörd ”Cina” som fick gå upp på scenen och ta emot priset. Upp på scenen kom även elever som berättade om hur mycket hon betyder för dem. Det var både glädje och tårar på scenen. Men redan nu på morgonen är hon tillbaka i den andra verkligheten där hon förbereder elever inför resten av livet. På väg in i skolan när BND får en pratstund.

Varför tror du att just du fick priset?

— Jag jobbar mycket med relationer och jag pratar gärna om mer än bara studierna. Det finns ett liv utanför också. Det tycker jag är viktigt, säger ”Cina”

Varför är det viktigt att arbeta med entreprenörskap i skolan som du gör?

— Det är viktigt att man får integrera skolan med livet och näringslivet. Skolan ska inte vara för sig. Det ska vara ett och det är jätteviktigt. Och just på vårt program kan vi koppla alla kurser till det verkliga livet.

Varför är du lärare?

— Det finns inget bättre jobb! Det är verkligen jättekul att se hur eleverna utvecklas. Som yrkeslärare får jag se hur dom utvecklas i sitt yrke men även personligt. Från att dom kommer hit i ettan och knappt vågar visa sig till studenten och jobb. Det är den utvecklingen jag tycker om att se.

Motiveringen till vinsten av ”Årets Yrkeslärare i Sverige” lyder: ”Vår lärare finns alltid där och skickligheten i att möta oss elever i sitt dagliga arbete gör att vi alltid känner en stor support. Vår lärare hejar alltid på oss men är samtidigt inte rädd för att vara rak och ärlig. Genom vår lärares förmåga att se oss är hon den trygga vuxna vuxna vi kan prata problem med, skratta tillsammans med och lita på. Vår lärare förtjänar alla utmärkelser för all den tid och energi hon investerar i oss”

Artikel från: https://www.businessnewsdalarna.se, skriven av: Thomas Agneteg

Fler artiklar


 • VKS presenterar...
  ”Copacabana ta mig hem!”

  Läs mer

 • Fina framgångar för VBU på UF-DM!
  Läs mer

 • Filmkonsert - 27/3, kl.18
  Läs mer

 • Välkomna till Stråkkonsert i Cassels
  Läs mer

 • Friluftsdag HÖ2
  Läs mer

 • Iskunskap och isfiske på idrotten
  Läs mer

 • Bra slut på 2023 för Estetiska programmet på VBU. Ännu bättre början på 2024.
  Läs mer

 • Ändrade öppettider under jul- och nyårshelgen
  Läs mer

 • Succé för Västerbergslagens barnfilmfestival: 3300 barn från Ludvika och Smedjebacken tittade på filmer gjorda av barn från hela Sverige!
  Läs mer

 • Västerbergslagens barnfilmfestival: film från nord till syd i hjärtat av Sverige
  Läs mer