Restaurangutbildning

Utbildningen vänder sig till dig med ett intresse för mat och dryck och som vill arbeta med tillagning av mat och servering inom restaurangnäringen eller storkök. Passar bra för dig som är intresserad av ett yrke där mat, dryck, livsmedel och råvaror står i centrum. Studierna ger dig grundläggande yrkeskunskap där praktiska moment varvas med teori. Du får bland annat lära dig att planera, bereda och laga mat med god kvalitet samt ge god service åt gäster. I utbildning ingår flera veckors APL ( Arbetsplatsförlagt lärande).

Ämnesnivåer:

Termin 1
Service och bemötande, nivå 1 - 100 poäng
Matlagning, nivå 1 - 100 poäng
Matlagning nivå 2 - 100 poäng
Livsmedelshygien, nivå 1 - 100 poäng

Termin 2
Servering, nivå 1 - 100 poäng
Matlagning, nivå 3 - 200 poäng
Mat och dryck i kombination, nivå 1 - 100 poäng
Livsmedels- och näringskunskap, nivå 1 - 100 poäng

Termin 3
Matlagning, nivå 4 - 200 poäng
Matlagning, nivå 5 - 200 poäng
Färskvaror och delikatesser, nivå 1 - 100 poäng

Behörighetskrav

Svenska eller Svenska som andraspråk på grundläggande nivå (SAS) eller motsvarande kunskaper.

Kurskostnad

Läromedel
Du behöver också ha tillgång till egen dator

Lokal

Smedenskolan i Smedjebacken

Ansökan

Information om utbildningsstart, ansökningsperiod och webbansökan hittar du här.

Studiestöd

Kontakta CSN 0771-27 60 00 för information om studiemedel.



Medfinansieras av EU

Du får grundläggande och fördjupade kunskaper i matlagning, hygien och näringslära, service och bemötande. För dig som har lång arbetslivs­erfarenhet finns möjlighet att validera dina kunskaper. Du kan starta utbildningen på din nivå.