Restaurangutbildning

Utbildningen vänder sig till dig med ett intresse för mat och dryck och som vill arbeta med tillagning av mat och servering inom restaurangnäringen eller storkök. Passar bra för dig som är intresserad av ett yrke där mat, dryck, livsmedel och råvaror står i centrum. Studierna ger dig grundläggande yrkeskunskap där praktiska moment varvas med teori. Du får bland annat lära dig att planera, bereda och laga mat med god kvalitet samt ge god service åt gäster. Under din utbildning ingår 9 veckors APL ( Arbetsplatsförlagt lärande).

Termin 1

  • Måltid och bransch nivå 1, 200 poäng
  • Måltid och bransch nivå 2, 100 poäng
  • Matlagning nivå 1 , 100 poäng.

Termin 2

  • Matlagning nivå 2, 100 poäng
  • Matlagning nivå 3 , 200 poäng
  • Mat och dryck i kombination nivå 1, 100 poäng
  • Livsmedels- och näringskunskap nivå 1, 100 poäng

Termin 3

  • Matlagning nivå 4, 200 poäng
  • Servering nivå 1, 100 poäng
  • Brödbaserade caféluncher nivå 1, 100 poäng
  • Färskvaror och delikatesser, nivå 1, 100 poäng

Behörighetskrav

Svenska på grundläggande nivå (SAS) eller motsvarande kunskaper.

Kurskostnad

Läromedel
Du behöver också ha tillgång till egen dator

Lokal

Smeden i Smedjebacken

Ansökan

Utbildningsstart i augusti 2025. Ansökningstid är mellan 26 april -1 juni 2025.
Ansök här

Studiestöd

Kontakta CSN 0771-27 60 00 för information om studiemedel.



Medfinansieras av EU

Du får grundläggande och fördjupade kunskaper i matlagning, hygien och näringslära, service och bemötande. För dig som har lång arbetslivs­erfarenhet finns möjlighet att validera dina kunskaper. Du kan starta utbildningen på din nivå.