Restaurangutbildning

Det här är en utbildning för dig som vill arbeta inom restaurangbranschen, kostenheten, med livsmedel eller inom hotell, butik och konferens. Utbildningen har fokus på matlagning, service, bemötande och försäljning. Utbildningen ger dig specialiserade kunskaper inom matlagning men också grundläggande kunskaper som förbereder dig för att ta emot gäster, servera, planera konferenser och arbeta i butik. Under utbildningen har du arbetsplatsförlagd utbildning i 15 veckor.

Kurser

  • Hygien, 100 poäng
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng
  • Service och bemötande 1, 100 poäng
  • Matlagning 1, 100 poäng
  • Servering 1, 100 poäng
  • Mat och dryck i kombination, 100 poäng
  • Matlagning 2, 200 poäng
  • Livsmedelskunskap och Näringskunskap, 100 poäng
  • Besöksnäringen, 100 poäng
  • Specialkoster, 100 poäng
  • Mat och butik 1, 100 poäng
  • Matlagning 3, 200 poäng

Behörighetskrav

Svenska på grundläggande nivå (SAS) eller motsvarande kunskaper.

Kurskostnad

Läromedel
Du behöver också ha tillgång till egen dator

Lokal

Smeden i Smedjebacken

Ansökan

Information om utbildningsstart, ansökningsperiod och webbansökan hittar du här.

Studiestöd

Kontakta CSN 0771-27 60 00 för information om studiemedel.



Medfinansieras av EU

Du får grundläggande och fördjupade kunskaper i matlagning, hygien och näringslära, service och bemötande. För dig som har lång arbetslivs­erfarenhet finns möjlighet att validera dina kunskaper. Du kan starta utbildningen på din nivå.