Estetiska programmets elever på en internationell filmworkshop i Irland

Full-fart för esteter i Irland förra veckan: 48-timmar filmworkshop

Estetiska programmet på VBU är väldigt stolta över sina nätverksmöjligheter, både lokalt och internationellt. Deras elever har redan rest på filmfestivaler och workshops till, bland annat Kroatien, Grekland, Spanien och Tyskland. Förra veckan var det dags för Reel Exchange workshop i Irland.

Två av våra esteter, Elia Wikström (Es22) och Max Andersson (Es20) samt deras lärare Julia Eriksson åkte till Limerick, Irland och deltog i Reel Exchange, en 48 timmar filmworkshop där de tillsammans med andra unga filmskapare från Irland, Danmark och Stor Britannien gjorde en kortfilm som skulle ha sin premiär inom två veckor på Fish Filmfestivalen i Rostock. Själva upplägget var organiserat inom ramen av Fresh Film Festival i Limerick, VBU:s samarbetspartner sedan tidigare.

Vi fick träffa andra ungdomar med samma filmintresse och ha intressanta konversationer. Dessutom fick vi också uppleva den Irländska kulturen, vilket var en extra glädje. Som filmskapare fick vi lära oss flera olika nya saker, mer om de tekniska aspekterna som ingår i filmskapande men vi utmanades även i de kreativa aspekterna – det är inte lätt en göra en film när man har bara 48 timmar på sig. Vi alla fick testa olika verktyg och lära oss att arbeta effektivt. Det var en otroligt cool upplevelse som vi inte kommer glömma,” berättar Elia och Max. Sista dagen på sin Irlandsresa fick de också uppleva några turismhöjdpunkter i området, som t.ex. Cliffs of Moher.

Som redan nämnt, denna typ av kreativa samarbeten är en viktig del av utbildningen på Estetiska programmet på VBU och vi hoppas att vi kan utveckla dessa vidare. Erfarenheter som eleverna får från såna resor är otroligt inspirerande för deras framtida kunskapsutveckling.

Fler artiklar


 • Ansök till yrkesutbildning!
  Läs mer

 • Esteternas och SA-medieelevernas filmpremiär och vernissage
  Läs mer

 • NA23 på fältvecka till det vackra Öland
  Läs mer

 • Vinnare i tävlingen Klimatdetektiverna
  Läs mer

 • Esteterna och SA-medieeleverna presenterar sina gymnasiearbeten
  Läs mer

 • Mer än 1000 personer såg kulturskolans dansföreställning ”Copacabana ta mig hem!”.
  Läs mer

 • Anbudsförsäljning VW Caddy skåp diesel 2007
  Läs mer

 • Estetiska programmets elever på en internationell filmworkshop i Irland
  Läs mer

 • Nu kan du söka till höstens yrkesutbildningar på komvux!
  Läs mer

 • VBU har blivit godkänd som IB-skola!
  Läs mer